Συμβουλευτική για γονείς με παιδιά στη σχολική & εφηβική ηλικία

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 ξεκινά η ομάδα συμβουλευτικής γονέων που διοργανώνει η Κοινωνική Υπηρεσία της ΧΕΝ Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει 8 δίωρες συναντήσεις για γονείς με παιδιά στη σχολική και εφηβική ηλικία που θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 18.00.

Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία μέσα από μια βιωματική διαδικασία να μοιραστούν και να επεξεργαστούν τις εμπειρίες, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους μαζί με άλλους γονείς, να μάθουν ο ένας από τον άλλο και να πάρουν υποστήριξη για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που συναντούν καθημερινά στη σχέση τους με τα παιδιά τους.

Πιο συγκεκριμένα, στην ομάδα αυτή θα συζητηθούν θέματα όπως: αντιμετώπιση προβλημάτων στη συμπεριφορά των παιδιών, διαχείριση άγχους παιδιών, τρόποι βελτίωσης της επικοινωνίας στην οικογένεια, τρόποι ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης των παιδιών, οριοθέτηση, ζήλεια αδερφών κ.α.

Η ομάδα συμβουλευτικής γονέων έχει στόχο να ενδυναμώσει το ρόλο κάθε γονέα ώστε ο ίδιος να είναι σε θέση να επικοινωνήσει πιο αποτελεσματικά με το παιδί του, να ενισχύσει τη συναισθηματική εγγύτητα που βιώνει με το παιδί του, να αναπτύξει την  ικανότητα να παρέχει στήριξη στο παιδί σε δύσκολες στιγμές και να το βοηθήσει να ωριμάσει συναισθηματικά.

Την ομάδα γονέων θα συντονίζει η εθελόντρια της ΧΕΝ Χρύσα Σάγου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Αφηγηματική Θεραπεύτρια.

Περιορισμένος αριθμός ατόμων.

Δηλώσεις συμμετοχής – εγγραφές καθημερινά 9.00 – 15.00 στο 2310 279 792 (Μητροπόλεως 18 , 2ος ορ.) έως τη Δευτέρα 6 Μαρτίου.