Ομάδα Συμβουλευτικής για Μέλλουσες Μητέρες

utf-8bzpzolc6bzpvon86lzqpolc6jim6czpfopm6vzqholc6jia-utf-8bcg9zdgvylxbhz2uwmdaxlmpwzw-1Η Κοινωνική Υπηρεσία της ΧΕΝ Θεσσαλονίκης ξεκινά έναν ακόμα κύκλο Συμβουλευτικής για Μέλλουσες Μητέρες, διάρκειας 4  δίωρων συναντήσεων.

Στόχος αυτής της ομάδας είναι η προετοιμασία της εγκύου στο νέο της ρόλο. Η απόκτηση δηλαδή μεγαλύτερης ευελιξίας συμπεριφοράς και η εύρεση περισσότερων επιλογών στις σχέσεις της και στην καθημερινότητα της ως εγκυμονούσα και ως νέα μητέρα ώστε να καταφέρει να ανταποκριθεί στις αλλαγές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι θα μπορέσει να βιώσει όλη αυτή την περίοδο όσο γίνεται πιο ομαλά και να απολαύσει αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από μια βιωματική διαδικασία σε κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης, η μέλλουσα μητέρα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το βίωμα της εγκυμοσύνης και της μητρότητας και τα συναισθήματα που συνοδεύουν αυτή τη φάση ζωής. Της δίνεται ο χώρος να επεξεργαστεί τις αλλαγές που συμβαίνουν στην ίδια και τις σχέσεις της, στην οικογένεια, τον εργασιακό χώρο,
το φιλικο-κοινωνικό περιβάλλον και να αναγνωρίσει τις νέες της ανάγκες.  Επίσης, στην ομάδα αυτή η έγκυος έχει τη δυνατότητα να επεξεργαστεί θέματα επικοινωνίας με επαγγελματίες και δομές υγείας (ιατρούς, μαίες, μαιευτήριο κλπ). και να διερευνήσει νέες πηγές στήριξης σ’ αυτή την πρωτόγνωρη φάση της ζωής της.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες των συναντήσεων:

  1. Πέμπτη 10 Νοεμβρίου
  2. Τετάρτη 16 Νοεμβρίου
  3. Πέμπτη 24 Νοεμβρίου
  4. Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου

 

Την ομάδα συντονίζουν οι εθελόντριες της ΧΕΝ:

Ιωάννα Λιαρομμάτη, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt

Αλεξάνδρα Στέφα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt.

 

Οι συναντήσεις της ομάδας  θα πραγματοποιούνται στο χώρο της ΧΕΝ (Μητροπόλεως 18, 2ος όρ.). στις 18.00-20.00.

 

Εγγραφή μέλους: 10 €

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

 

Δήλωση συμμετοχής έως τις 8/11

Τηλ. 2310 279 792, καθημερινά 9.00-15.00