Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών για τη βία

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου τρίωρη παρέμβαση στο 3ο ΓΕΛ Πολίχνης, στο πλαίσιο του “Πρόγραμματος Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Έμφυλη Βία σε μαθητές Λυκείου”, το οποίο ξεκίνησε η Κοινωνική Υπηρεσία της ΧΕΝ Θεσσαλονίκης από τον Νοέμβριο 2015.

Στο πρόγραμμα, με αφορμή την ταινία του Γρ. Βαρδαρινού ¨The Noir Project” που προβάλλεται στους μαθητές της Γ’ Λυκείου, ενημερώνουμε, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και θεωρητικές παρουσιάσεις, για την έμφυλη βία. Μιλάμε για τις αιτίες της βίας, τον κύκλο της βίας, τις μορφές, τα στερεότυπα, τους μύθους και συζητάμε τρόπους διαχείρισης.

Την παρέμβαση έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν η Βίκυ Σεληγκούνα, Ψυχολόγος MSc-Υπεύθυνη Γραφείου Κοινωνικής Υπηρεσίας της ΧΕΝ Θεσσαλονίκης και η Κάλλια Φόρογλου, Κλινικός Ψυχολόγος-Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Κοινωνικής Υπηρεσίας της ΧΕΝ Θεσσαλονίκης.

Μια ομάδα εθελοντριών ψυχολόγων εκπαιδεύτηκε πρόσφατα τόσο σε θέματα έμφυλης βίας όσο και στην εφαρμογή των εργαλείων του προγράμματος προκειμένου να συμμετέχει στις μελλοντικές παρεμβάσεις.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται και σε άλλα σχολεία. Θα είναι χαρά μας να συνεργαστούμε με όσα σχολεία θα είχαν ενδιαφέρον.

Για πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος, παρακαλούμε να καλέσετε στο 2310 279792