Ομάδα ενδυνάμωσης φροντιστριών ηλικιωμένων/ασθενών

 

“Φροντισμένη…φροντίζω…”

 

Ο ρόλος του φροντιστή είναι σαν του δευτεραγωνιστή στις ταινίες. Όπως σε μια ταινία οι κάμερες εστιάζουν κυρίως στον πρωταγωνιστή, αλλά την πλοκή στηρίζουν και εξελίσσουν οι χαρακτήρες γύρω του, το ίδιο συμβαίνει με τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια (ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρία, άτομα που πάσχουν από τη νόσο Alzheimer, κ.α.). και τους φροντιστές. Δηλαδή τους ανθρώπους που στηρίζουν σωματικά, πνευματικά και ψυχολογικά έναν άλλον άνθρωπο που έχει ανάγκη.

Με αυτό τον κύκλο βιωματικών ομάδων θα θέλαμε να δώσουμε περισσότερο φως στο ρόλο του φροντιστή, τη σημαντικότητα της συμβολής του στη ζωή του ανθρώπου που χρειάζεται βοήθεια, αλλά κυρίως να ακουστούν οι δικές του ανάγκες. Διότι, αν δεν με φροντίζω, δεν μπορώ και να φροντίσω.

Η ομάδα απευθύνεται σε γυναίκες, που είναι επίσημες και ανεπίσημες φροντίστριες. Δηλαδή επαγγελματίες που προσφέρουν υπηρεσίες μακροχρόνιας φροντίδας ως υπάλληλοι δημοσίου ή ιδιωτικού οργανισμού αλλά και σε εκείνες που παρέχουν φροντίδα σε ανθρώπους, χωρίς να λαμβάνουν οικονομική αποζημίωση. Συνήθως, τα άτομα αυτά είναι μέλη της οικογένειας (σύζυγος, παιδιά, αδέρφια) και οι εθελοντές.

 

Οι συναντήσεις της ομάδας είναι οκτώ (8) και θα γίνονται κάθε Πέμπτη 18.00-20.00.

Έναρξη: Παρασκευή 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 18.00-20.00, δια ζώσης στο χώρο της ΧΕΝ (Μητροπόλεως 18, 2ος ορ.).

Οι υπόλοιπες εφτά συναντήσεις της ομάδας θα γίνουν διαδικτυακά (μέσω skype) κάθε Πέμπτη 18.00-20.00.

 

Την ομάδα θα συντονίσουν οι εθελόντριες της ΧΕΝ:

Νικολαΐδου Σοφία, Κλινική Ψυχολόγος, εκπ. Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt

Τζήκα Αφροδίτη, Δικηγόρος, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, εκπ. Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt

 

Περιορισμένος αριθμός ατόμων.

 

 

Πληροφορίες και εγγραφές στο Γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας της ΧΕΝΘ

Μητροπόλεως 18, 2ος ορ.

Τ. 2310 279 792