25\11\2021 – Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

‘’Μήπως …ήρθε η ώρα;’’

Ενημερωτική Καμπάνια της ΧΕΝ Ελλάδος για τη βία κατά των γυναικών

Χορηγός δράσης: EUROPA Profil Αλουμίνιο ΑΒΕ

Η ΧΕΝ Ελλάδος, με χορηγό την EUROPA Profil Αλουμίνιο ΑΒΕ, πραγματοποιεί ενημερωτική δράση για την γυναικεία κακοποίηση και διανέμει μέσω επιλεγμένων καταστημάτων και χώρων εστίασης σε όλη την Ελλάδα ενημερωτικό υλικό με τίτλο «Μήπως… ήρθε η ώρα;».

Ο φόβος για τη ζωή τους, ο φόβος του στιγματισμού, η οικονομική εξάρτηση, η ντροπή αλλά και η άγνοια αποτρέπουν πολλές γυναίκες από το να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή και να ξεφύγουν από μια κακοποιητική και επικίνδυνη καθημερινότητα για τις ίδιες και τα παιδιά τους.

Στόχος της δράσης είναι να ενημερωθούν όλο και περισσότερες γυναίκες για τα πρώτα βήματα που μπορούν να κάνουν, ώστε να σχεδιάσουν μια ασφαλή διαδρομή διαφυγής από κάθε μορφής κακοποιητική σχέση.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της παγκόσμιας καμπάνιας του ΟΗΕ «16 Days of Activism – Orange the World», στην οποία η ΧΕΝ Ελλάδος συμμετέχει κάθε χρόνο. Η καμπάνια ξεκινά στις 25 Νοεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών) και ολοκληρώνεται 10 Δεκεμβρίου (Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), συμβολικές ημερομηνίες που δηλώνουν ότι η βία κατά των γυναικών είναι η μεγαλύτερη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως.

Χρωματίζουμε τον κόσμο Πορτοκαλί, το χρώμα που επιλέχθηκε παγκόσμια τα τελευταία χρόνια για να συμβολίσει τις ακτιβιστικές δράσεις. Αναπαριστούμε με αυτό τον τρόπο την ελπίδα για τη δημιουργία ενός ΦΩΤΕΙΝΟΤΕΡΟΥ μέλλοντος. Ένα μέλλον απαλλαγμένο από την οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης.

Γιατί κάθε γυναίκα μπορεί να τα καταφέρει.

Γιατί κάθε γυναίκα αξίζει μια καλύτερη ζωή.

Γιατί ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ!

Μήπως… ήρθε η ώρα;

Χορηγός Δράσης:

Η Europa Profil Αλουμίνιο ΑΒΕ δίνει προτεραιότητα στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) και στα πλαίσια του εταιρικού της σχεδιασμού ακολουθεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης και λειτουργίας μέσα σε ένα ανταποδοτικό πλαίσιο για την κοινωνία και το περιβάλλον. Το πρόγραμμα ΕΚΕ «Europa Cares» αγκαλιάζει ένα σύνολο ενεργειών που αφορούν κάθε πτυχή δραστηριότητας της εταιρείας και των ενδιαφερόμενων μερών της.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί έναν ακόμα κρίκο ενεργειών σχετικών με τους Παγκόσμιους Στόχους #SDG5 «Ισότητα των Φύλων» και #SDG10 «Λιγότερες Ανισότητες»

Στηρίζει σαν χορηγός την #XEN Ελλάδος και την δράση της ‘’Μήπως …ήρθε η ώρα;’’ σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των γυναικών για την διαφυγή τους από κακοποιητικές