Θεωρητικό και Βιωματικό Εργαστήριο για Εκπαιδευτικούς με θέμα τη Βία στο Σχολείο

Μια ζωντανή και γεμάτη ενδιαφέρον ομάδα 25 εκπαιδευτικών συναντήθηκε την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, στα γραφεία της ΧΕΝ στο πλαίσιο του ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ με θέμα Ακούγοντας καλύτερα τα περιστατικά βίας που αντιμετωπίζουν οι μαθητές”.

Η συνάντηση ήταν μια συν-διοργάνωση της ΧΕΝ με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Αν. Θεσσαλονίκης και πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών για τη βία.

Επί τρεις ώρες, μέσα από βιωματικές ασκήσεις, έγινε μια δημιουργική προσέγγιση της βίας στο περιβάλλον του σχολείου και συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τη διαφοροποίησή της από την επιθετική συμπεριφορά καθώς επίσης και για καλές πρακτικές αντιμετώπισης του προβλήματος από τους εκπαιδευτικούς.

Χαιρέτησαν, εκ μέρους της ΧΕΝ, η κα Όλγα Μέντζου, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Κ. Υ. και πρώην εκπαιδευτικός και η κα Ελισάβετ Σιμουλίδου, υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Αν. Θεσσαλονίκης.

Επαιδεύτριες ήταν η Βίκυ Σεληγκούνα – Ψυχολόγος, Υπεύθυνη Γραφείου Κοινωνικής Υπηρεσίας ΧΕΝ Θεσσαλονίκης και η Κάλλια Φόρογλου – Ψυχολόγος, Εθελόντρια και Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κοινωνικής Υπηρεσίας ΧΕΝ Θεσσαλονίκης.

1IMG_20160601_194250