Ολοκληρώθηκε άλλη μια ομάδα για μέλλουσες μητέρες

Μια ακόμα ομάδα συμβουλευτικής και ενημέρωσης για μέλλουσες μητέρες που διοργανώνει η Κοινωνική Υπηρεσία της ΧΕΝ ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Την ομάδα συντόνισαν δυο έμπειρες ψυχοθεραπεύτριες της Gestalt, εθελόντριες της ΧΕΝ.
Στόχος της ομάδας αυτής, διάρκειας 8 δίωρων συναντήσεων, ήταν η στήριξη και η ενημέρωση για μέλλουσες μητέρες τόσο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και στη διάρκεια της πρώτης βρεφικής ηλικίας. Το κομμάτι της ψυχολογικής στήριξης βασίστηκε πρώτα από όλα στην ίδια την ομαδική διαδικασία αγγίζοντας και ανοίγοντας κοινά θέματα όπως τα συναισθήματα, πηγές στήριξης, οι κοινωνικές προεκτάσεις της εγκυμοσύνης και της μητρότητας, οι αλλαγές στο σώμα, η σχέση με τον σύντροφο και η απόκτηση νέων ρόλων.
Η ομάδα περιείχε τόσο την βιωματική διαδικασία διατηρώντας τον συμβουλευτικό χαρακτήρα της αλλά και σε συνδυασμό με επαγγελματίες υγείας (γυναικολόγο και μαία) παρείχε στα μέλη της τη δυνατότητα μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον να διερευνήσουν και να επεξεργαστούν τις ανάγκες τους σχετικά με τον νέο τους ρόλο, αυτόν της μητρότητας.
Αντίστοιχη νέα ομάδα θα υλοποιηθεί και πάλι τον Οκτώβριο.

Δηλώσεις συμμετοχής στο γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας της ΧΕΝ
ΤΗΛ. 2310 279792, 9.00-15.00 καθημερινά