Ολοκληρώθηκε η ομάδα συμβουλευτικής γονέων

οικογένειαΟλοκληρώθηκε με επιτυχία η ομάδα συμβουλευτικής γονέων με παιδιά στη σχολική ηλικία, διάρκειας 8 δίωρων συναντήσεων που διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία της ΧΕΝ Θεσσαλονίκης. Στην ομάδα συμμετείχαν 9 άτομα και την ευθύνη του συντονισμού και της εκπαίδευσης είχε στέλεχος της ΧΕΝ Θεσσαλονίκης εθελόντρια σύμβουλος ψυχικής υγείας.
Στην ομάδα αυτή θίχτηκαν θέματα που αφορούσαν γονείς και παιδιά όπως οριοθέτηση, διαχείριση χρόνου, διαχείριση συγκρούσεων, αντιμετώπιση φόβων/φοβιών, ευθύνες και δικαιώματα, αποτελεσματική επικοινωνία, σχολικός εκφοβισμός, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, συντροφική σχέση και γονεϊκότητα.
Οι διαφορετικές ηλικίες των παιδιών έδωσαν πλούσιο υλικό για νέα γνώση και ανταλλαγή απόψεων. Μέσω βιωματικών ασκήσεων διερευνήθηκε το πώς μπορεί να διευκολυνθεί μια ουσιαστική γνωριμία γονέα-παιδιού, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο “τι θέλω να θυμάται το παιδί μου από εμένα και τη σχέση μας”.
Θετικά αξιολογήθηκε από τα μέλη το ότι είχαν τη δυνατότητα να κατανοήσουν το ρόλο του γονιού ως πολύπλευρη διαδικασία εξέλιξης καθώς και ότι μέσα σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού τιμήθηκαν διαφορετικές απόψεις και αναγνωρίστηκαν κοινές προθέσεις.
Νέος κύκλος συναντήσεων για γονείς θα υλοποιηθεί από Σεπτέμβρη.
Δηλώσεις συμμετοχής στο 2310 279 792 καθημερινά 9.00-15.00.